Bookmaker toast med surkålspesto

Bookmaker toast med surkålspesto
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Bookmaker toast med surkålspesto

22 ingredienser

30 min

Magiskt god smörgås med smörstekt surdegsbröd, rosmarindoftande oxfilé och hemgjord pesto på surkål. Toppa med en rå äggula om du vill.

Ingredienser

portioner

Surkålspesto

  • 500 g surkål
  • 100 g solroskärnor, rostade
  • 50 g färsk kruspersilja
  • 8 blad libbsticka
  • 50 g bladspenat
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Bookmaker toast

  • 4 skivor levainbröd
  • 4 blad isbergssallad
  • 4 skivor oxfilé à 150 g
  • smör
  • rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 cm färsk pepparrot, skalad
  • 1 ask krasse
  • 1 blad libbsticka, tunt strimlad
  • 0,5 gul lök, tunt strimlad
  • 50 g rostad lök

Gör så här

Surkålspesto

  1. Mixa surkål, solroskärnor och vitlök.
  2. Tillsätt örter och fortsätt mixa.
  3. Tillsätt oljan under mixning till en fin och krämig konsistens.
  4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Bookmaster toast

  1. Salta och peppra oxfilén och stek hårt på båda sidorna i smör och rosmarinkvistar, låt köttet vila.
  2. Stek brödskivorna i rikligt med smör tills gyllenbruna.
  3. Lägg brödet mitt på tallriken, lägg på salladsblad och klicka ut surkålspeston.
  4. Riv pepparroten fint och blanda med krasse, rostad lök, skivad lök och hälften av libbstickan.
  5. Strimla köttet och fördela på varje toast. Toppa med resten av libbstickan.