8 choklad- och chilibratwurst (eller annan korv med kraftigare smak)
1 ask dansk krasse
Gör så här
Skala och finhacka lökarna.
Stek löken försiktigt i margarin i en vid kastrull tills den är helt mjuk utan att fått färg.
Tillsätt socker och karamellisera. Avbryt karamelliseringen genom att hälla på ölet och låt koka ihop i ca 30 min.
Smaka av med salt och sherryvinäger.
Rostad selleripuré
Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär rotsellerin i lika stor bitar, lägg på plåt och vänd runt i matfett. Rosta sellerin till mörk och fin färg. Desto mer rostat desto mer karaktär.
Koka upp grädden i kastrull.
Mixa sellerin med grädde och gräddfil. Smaka av med salt. Lägg tillbaka purén i kastrull och värm innan servering.
Inlagd röd steklök
Börja med att koka upp en kastrull med vatten. Förbered isvatten på sidan om.
När vattnet kokar lägg i lökarna och koka i ca 10 sekunder. Lyft sedan och kyl i isvatten (går lättare att skala då).
När löken kallnat, skala och dela varje lök i fyra.
Koka upp socker, ättika och vatten, vid uppkok ta av från spisen och lägg i dom delade lökarna. Låt kallna i lagen.
Sotad vårlök
Koka upp vatten, citronsaft, salt och socker.
Skär bort den gröna delen från vårlöken, lägg lökarna i den kokande lagen och låt koka i ca 2 minuter. Kyl sedan i isvatten.
Dela lökarna på mitten och sota i en varm och torr stekpanna precis innan servering. Lökarna ska bli svarta på snittytan. Strimla den gröna delen av löken tunt.