Hacka sidfläsket fint. Blanda sidfläsk och nötfärs i en bunke. Tillsätt salt och nymald svartpeppar. Stek till fin färg i rikligt med smör.
Glödbröd
Blanda alla ingredienser i en degblandare till en slät deg, låt knåda i cirka 7 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa i 20 minuter.
Forma degen till små bollar och kavla sen ut till tunna kakor på mjölat bord. Stek brödet i riktigt varm torr stekpanna eller på till exempel en murikka över öppen eld.
Rostad vitlökskräm
Lägg vitlök och rapsolja i en kastrull och koka tills vitlöken blivit gyllenbrun. Låt svalna.
Mosa vitlöken i en skål och blanda sedan med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
Äppelsallad
Hyvla äpplen och silverlök tunt på mandolin och lägg sedan i kallt vatten. Hyvla gurkorna på mandolin och lägg i separat skål till servering. Vid servering, häll av vattnet från äpple och lök och blanda med gurkskivorna.
Syrad rödkål
Strimla kålen tunt och lägg i en skål. Strö över salt och vinäger och blanda. Låt stå i ca tio minuter.
Servering
Vik brödet och lägg i en klick med vitlökskräm, lägg på en stekebyare. Toppa med äppelsallad och syrad rödkål.