Lammfärshamburgare med fetaostcrème

Lammfärshamburgare med fetaostcrème
Foto: TV4

Lammfärshamburgare med fetaostcrème

Av: Grandins lammgård

Från: Sveriges skönaste gårdar

23 ingredienser

Lammfärshamburgare med fetaostcrème och rostade rotfrukter.

Ingredienser

rostade rotfrukter

  • 3 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 kålrot
  • 3 rödbetor
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk flingsalt

Lammburgare

  • 1 kg lammfärs
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 1-2 msk citron, pressad
  • 5 kvistar färsk rosmarin, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk smör till stekning

Tillbehör

  • 6 hamburgerbröd
  • 6 msk rapsolja
  • 3 krm flingsalt
  • 1 rödlök, skivad
  • 0,5 gurka
  • 140 g rucolasallad

Fetaostcrème

  • 150 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 kvistar färsk oregano, hackad

Gör så här

Rostade rotfrukter

  1. Skala alla rotfrukter. Skär rotfrukterna i stavar. Lägg allt i en form och ringla över rapsolja och strö på flingsalt. Rosta i ugn i 225 grader i cirka 25 minuter, tills de blivit mjuka och fått lite färg.

Lammfärsburgare

  1. Blanda lammfärsen med vitlöksklyftor, pressad citron, hackad rosmarin samt salt och peppar.Forma 6 st stora bollar och platta sedan till dem med en hamburgarpress. Stek eller grilla hamburgare i cirka 5 minuter på varje sida. Pensla bröden på insidan med i matsked rapsolja. Lägg bröden på en plåt och strö flingsalt över. Rosta bröden i cirka 10 minuter i ugn, tills de blivit gyllenbruna.

Fetaostcrème

  1. Riv fetaost och blanda med yoghurt. Rör ner vitpeppar och hackad oregano.
  2. Montera hamburgaren med bröd, ruccolasallad, hamburgare, fetaostcréme, rödlök samt gurkskivor och sedan brödlock.