Skala alla rotfrukter. Skär rotfrukterna i stavar. Lägg allt i en form och ringla över rapsolja och strö på flingsalt. Rosta i ugn i 225 grader i cirka 25 minuter, tills de blivit mjuka och fått lite färg.
Lammfärsburgare
Blanda lammfärsen med vitlöksklyftor, pressad citron, hackad rosmarin samt salt och peppar.Forma 6 st stora bollar och platta sedan till dem med en hamburgarpress. Stek eller grilla hamburgare i cirka 5 minuter på varje sida. Pensla bröden på insidan med i matsked rapsolja. Lägg bröden på en plåt och strö flingsalt över. Rosta bröden i cirka 10 minuter i ugn, tills de blivit gyllenbruna.
Fetaostcrème
Riv fetaost och blanda med yoghurt. Rör ner vitpeppar och hackad oregano.
Montera hamburgaren med bröd, ruccolasallad, hamburgare, fetaostcréme, rödlök samt gurkskivor och sedan brödlock.