Havtornssås, rösti och selleripuré till choklad-och chilikorv

POPULÄRT
Havtornssås, rösti och selleripuré till choklad-och chilikorv
Foto: Tv4

Havtornssås, rösti och selleripuré till choklad-och chilikorv

Av: Gudmundsgården

Från: Sveriges skönaste gårdar

17 ingredienser

Gudmundsgården serverar sin egenproducerade choklad- och chilikorv med havtornssås, rösti och selleripuré.

Ingredienser

portioner

Selleripuré

  • 800 g stjälkselleri
  • 100 g gul lök
  • 40 g matfett
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ajvar relish
  • salt
  • vitpeppar

Havtornsås med ingefära

  • 500 g frysta havtorn
  • 50 g inlagd ingefära
  • 5 cl sockerbetssirap
  • 2 dl vispgrädde

Rösti

  • 1 kg potatis (t ex Annabelle, Asterix)
  • 150 g gul lök
  • 2 ägg
  • 5 g salt
  • matfett, till stekning

Gör så här

Selleripuré

  1. Skala och skär sellerin i mindre bitar, hacka löken fint. Stek sellerin i matfett till fin färg och tillsätt sedan löken.
  2. Tillsätt buljongen och koka sellerin mjuk på låg värme.
  3. Sila av vätskan och mixa med stavmixer. Tillsätt grädde till rätt konsistens och smaka av med ajvar, salt och peppar.

Havtornsås med ingefära

  1. Koka ihop havtornen tillsammans med ingefäran. Låt koka i 10 minuter.
  2. Sila såsen och smaka av med sockerbetssirap och låt svalna. Vispa grädden fluffig och blanda upp med havtornssåsen.

Rösti

  1. Skala och riv potatisen och krama ur vätskan.
  2. Hacka löken fint och blanda ihop alla ingredienser.
  3. Stek potatiskakorna i matfett och servera.