Honungsgrillolja vilt från Ormsätter gård som här används till vildsvinsribs, lövbiff på älgkalv samt till grillspett på dovhjortsfärs. Servera med yoghurtdipp och färskpotatis.
4 skivor lövbiff av älgkalv (gärna från innanlår eller rostbiff)
1 dl grillolja, med honung
Yoghurtdipp
6 dl turkisk yoghurt
4 kvistar ramslök
8 blad mynta
salt
peppar
Till servering
färskpotatis, kokt
sallad
Gör så här
Grillade hjortfärsspett
Blötlägg träspetten i kallt vatten, så att dom inte börjar brinna på grillen.
Strimla ramslöken och persiljan, blanda sedan alla ingredienser i en bunke.
Forma färsen runt spetten och låt stå i kyl till ca 30 minuter innan grillning.
Vildsvinsspjäll
Marinera först spjällen i grilloljan i ca tolv timmar. Dag två: värm ugnen till 175 grader.
Lyft upp spjällen och låt rinna av, lägg sedan i ugnsfast form och baka i ca 2,5 timmar. Ta ut köttet och låt svalna innan det grillas för att få fin yta.
Lövbiff
Grilla hastigt och pensla köttet med grilloljan.
Yoghurtdipp
Hacka örterna och blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Servera till köttet tillsammans med kokt färskpotatis och fräsch sallad.