Senapspestofyllda oxrullader

Oxrullader med mandelpotatisduchess
Foto: TV4

Senapspestofyllda oxrullader

Av: Petersborgs gård

Från: Sveriges skönaste gårdar

12 ingredienser

50 min

Portvinskokta- och senapspestofyllda oxrullader med mandelpotatisduchesse.

Ingredienser

portioner

Oxrullader

  • 2 msk olivolja
  • 8 skivor lövbiff av ox-innanlår
  • 3 dl rött portvin
  • 3 dl oxbuljong
  • 2 dl grädde
  • 8 msk senapspesto

Mandelpotatisduchesse

  • 8 mandelpotatisar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 äggulor
  • 100 g ost, riven

Gör så här

Oxrullader

  1. Bred rikligt med senapspesto på lövbiffsskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn hastigt på hög värme tills de får lite färg.
  3. Lägg över rulladerna i en gryta, häll på portvin och buljong och låt sjuda på svag värme i cirka 30-40 minuter.
  4. Ta upp rulladerna. Låt portvin och buljong koka i cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde och låt koka upp.

Mandelpotatisduchesse

  1. Koka potatis i saltat vatten i cirka 20 minuter, tills den blivit mjuk.
  2. Häll av vattnet och krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt smör, äggulor och grädde och vispa till mos.
  4. Lägg mos i en spritspåse med stor tyll. Spritsa ut duchesstoppar på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
  5. Strö ost över topparna och griljera dem i ugnen i 225 grader tills de fått en gyllenbrun färg.
  6. Servera oxrulladerna med duchesserna, portvinssåsen och inlagda grönsaker.