Pernillas kalvrullader

Pernillas kalvrullader
Foto: TV4

Pernillas kalvrullader

24 ingredienser

Pernilla lagar äppel- och sardellfyllda kalvrullader med gräddkokt savoykål och peccorinogratinerade svartrötter.

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • smör
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl kalvfond
  • vetemjöl
  • 2 skivor kalvinnanlår
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 0,5 rött äpple, finhackat
  • 2 sardeller, finhackade
  • smör
  • olja
  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl rött vin
  • 0,5 savoykål
  • smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 citron
  • 2 svartrötter
  • salt
  • smör
  • pecorinoost, riven

Gör så här

Sås

  1. Fräs vitlök i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt 1 dl rött vin och 1 dl kalvfond.
  3. Låt reducera tills ca 1 dl återstår. Späd med lite vatten om såsen kokat ihop för mycket.

Kalvrulladerna

  1. Banka ut två skivor kalvkött till tunna skivor.
  2. Salta och peppra efter smak.
  3. Fördela äppel- och sardellhacket på kalvskivorna.
  4. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
  5. Bryn rulladerna i smör och olja runt om i några minuter.
  6. Tillsätt resten av fonden, vinet och all sås.
  7. Låt rulladerna koka i 15 minuter.

Savoykål

  1. Strimla kålen.
  2. Smält smör i en kastrull och lägg i kålen.
  3. Tillsätt ca 1 dl grädde, salt och peppar.
  4. Koka ihop tills kålen är kokt al dente – med ett visst tuggmotstånd.*
  5. Pressa i en gnutta citron.

Svartrötter

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva svartrötterna på längden.
  3. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 minuter.
  4. Smöra en ugnsfast form.
  5. Lägg svartrötterna i formen, hyvla eller riv över peccorino och gratinera i ca 10 minuter.

Sås, forts

  1. Sila av vinfonden från roulladkoket och red såsen med lite mjöl och smör.