Börja med att skala potatisen och dela dem i mindre bitar, så går det snabbare att koka dem mjuka.
Sila av vattnet och dela potatisen i mindre bitar.
Smält smöret i en kastrull och häll på potatisen och rör om ordentligt.
Krydda på med örterna, osten och smaka av med salt och peppar. Låt den stå o vila medan du tar dig an röstin.
Rösti
Skala potatisen och riv dem grovt, lägg allt i en skål och blanda ner äggen, vårlöken och smaka av med salt och vitpeppar.##
Värm upp en panna, tillsätt först matolja och sedan smöret.
Häll hälften av den rivna potatisen i pannan, se till att pannan är ordentlig täckt. Stek röstin fint på en sida och lägg den med den stekta sidan nedåt på en ren skärbräda. Gör samma sak med resten av potatisen.
Ansa ut runda formar från röstin, försök få ut så många som möjligt, då du kommer att behöva 2 runda formar för varje "röstipuck".
Ta en rund röstiform med den stekta sidan nedåt i en form (ca 7 cm i diameter och minst 6 cm hög), häll på ca 3 msk av potatisrullen och tryck till så inget luft finns kvar, slutligen lägger du på en till rösti på toppen, den här gången med den steka sidan uppåt. På det viset har du nu format en "röstipuck". Innan servering kan du värma på dem i en panna och låt röstin få en fin stekyta.
Stekta grönsaker
Stek löken mjuka i lite smör och ställ åt sidan. Gör samma sak med paprikan, blanda med löken och smaka av med salt o peppar.
Tillagning av kalv
Stycka upp köttet i cirka 1,5 – 2 cm tjocka skivor, torka av köttet med papper och krydda med salt och peppar. Stek varje sida tills du får en fin stekyta i en panna med salvian och vitlöken, tillsätt smöret och ös köttet i en minut.
Rödvinssås
Häll i vinet i en kastrull med rödlök, palsternacka, timjan, lagerblad och vitpeppar.
Reducera vinet till hälften. Samtidigt som du reducerar vinet koka ned kalvfonden till häften.
Blanda ner kalvfonden i vinet och koka såsen tills den tjocknar. Sila av såsen i en ny kastrull. Koka upp allt på nytt och sänk värmen. Blanka av såsen med smör.