0,5 dl färska örter, persilja, koriander och mynta
2 dl matyoghurt
röd chilifrukt
salt
peppar
bröd
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
salt
1 msk matolja
1 tsk bakpulver (eller 12,5 g jäst)
Servering
saltgurka, långa strimlor (eller vanlig gurka)
isbergssallad, finhackad
tomat, finhackad
salladslök, finhackad
röd paprika, finhackad
Gör så här
Häll av vattnet från kikärtorna och mixa dem med stavmixer eller mixer, blir det för torrt kan du tillsätta lite olivolja.
Tillsätt kryddorna persilja, lök, vitlök, potatis och potatismjöl, rör om väl och låt stå och dra i 30-40 min.
Blanda tahini och den pressade citronen i en skål, tillsätt matlagningsyoghurten och rör om väl.
Hacka chili och blanda ner med örter i såsen. Salta och peppra efter smak. Täck såsen med plastfolie och ställ in i kylskåpet till servering.
Börja med att sätta ugnen på 230 grader, ställ in två plåtar och låt dem bli riktigt varma.
Blanda alla ingredienser till brödet i en bunke. Knåda degen i tre minuter och rulla den i bitar lika stora som pingisbollar.
Låt vila under handduk i ca 10-15 min.
Kavla ut bullarna tunt som tunnbröd och lägg på plåten. Grädda till de har fått färg och är krispiga. När brödet är klart ska du blöta ner dem och lägga under handduk tills de blir mjuka.
Hetta upp olja i en kastrull.
Rulla falafelsmeten till små bollar och stek dem gyllenbruna. Det bör ta ca 3-5 min, håll uppsikt.
Servera på följande sätt: Lägg i sallad, falafel och sås i brödet och vik ihop som en tortilla. Smaklig måltid!