Marinera laxen i minst 30 minuter, helst 1 timme. Vänd runt då och då.
Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme tills de blir gyllenbruna.
Koka nudlar i vatten tills de precis blir mjuka. Sila och skölj i kallt vatten. Pressa ur all vätska och lägg i en skål.
Finhacka vårlök och chili och lägg i skålen. Häll över rätt marinad och rör om.
Skala gurkan, dela på längden och skrapa ut det vattniga i mitten med en sked.
Skär i centimeterstora halvmånar och marinera i rätt marinad.
Skala rättika och hyvla så tunt med en mandolin eller potatisskalare och marinera i rätt marinad.
Värm oljan till 180 grader.
Dela bladen i mitten och skär bort stjälken i mitten. Dela i bitar á 5x5 cm och torka av väl med hushållspapper. Fritera i oljan till frasigt, men inte bränt. Ca 30 sekunder. Se upp för oljan stänker mycket, ha gärna ett lock till hands som stänkskydd.
Lägg grönkålen att rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Hetta upp pannan så det ryker ordentligt. Stek laxen 20-30 sekunder på varje sida.
Ta upp laxen och skiva i 0,5 cm tjocka skivor.
Rulla en nudelboll runt en gaffel och lägg upp på varje tallrik.
Lägg på laxen, rättikan, gurkan. Servera med sista marinaden.