Lägg saffran och sprit i ett litet glas och låt det dra en stund.
Smält och bryn smöret nötigt och härligt. Ta av från plattan och låt det svalna helt.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Lägg i saffransspriten, mjölk och det brynta smöret. Blanda runt och sikta i mjöl och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
Häll kakan i springformen och baka 40-45 minuter i nedre delen av ugnen.
Gör toscatäcket när det är 15 minuter kvar på sockerkakan genom att koka upp alla ingredienser utom nötterna. Låt puttra fem minuter, men se till så att det inte bränns i botten.
Lägg i nötterna, rör ihop och klicka över försiktigt över kakan precis innan det är klart. Lyft kakan till övre delen av ugnen och grilla på tills det är gyllenbrunt.