Skiva fänkål så tunt det bara går, gärna med mandolin. Koka hastigt i saltat vatten, ca 1 minut. Sila av vatten och låt torka på hushållspapper.
Skala zucchini med potatisskalare och fortsätt skala nästan till mitten där kärnorna finns. Släng mitten, salta strimlorna något och låt vila i 10 minuter. Skölj sedan av och lägg att torka på hushållspapper.
Bryn smör och häll över till en skål. Tag inte med bottensatsen. Låt svalna något och rör sedan i citronzest. Vänta ytterligare och rör i dillen när smöret inte längre bränns.
Koka upp grädde med kycklingfond och reducera till hälften kvarstår. Reduktionen ska vara tjock och krämig. Rör i parmesan. Tillsätt fänkål och zucchini och värm lätt.
Stek gösen i smör, endast ca 2 minuter per sida. Salta och peppra.
Servera genast gösen med fänkåls- och zucchinitagliatelle, rostade hasselnötter och brynt citrondillsmör.