Gös med fänkåls- och zucchinitagliatelle

POPULÄRT
Gös med fänkåls- och zucchinitagliatelle
Foto: Daniel Ohlsson/Bonnier Fakta
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Gös med fänkåls- och zucchinitagliatelle

10 ingredienser

Gösfilé med fänkåls- och zucchinitagliatelle, hasselnötter och brynt citrondillsmör.

Ingredienser

portioner
  • 700 g gösfilé
  • 3 zucchini
  • 2 fänkål
  • 3 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3 msk parmesanost, riven
  • 1 dl hasselnötter, rostade och grovt hackade
  • 150 g smör
  • 2 citroner, rivet skal av
  • 1 knippe dill, finhackad

Gör så här

  1. Skiva fänkål så tunt det bara går, gärna med mandolin. Koka hastigt i saltat vatten, ca 1 minut. Sila av vatten och låt torka på hushållspapper.
  2. Skala zucchini med potatisskalare och fortsätt skala nästan till mitten där kärnorna finns. Släng mitten, salta strimlorna något och låt vila i 10 minuter. Skölj sedan av och lägg att torka på hushållspapper.
  3. Bryn smör och häll över till en skål. Tag inte med bottensatsen. Låt svalna något och rör sedan i citronzest. Vänta ytterligare och rör i dillen när smöret inte längre bränns.
  4. Koka upp grädde med kycklingfond och reducera till hälften kvarstår. Reduktionen ska vara tjock och krämig. Rör i parmesan. Tillsätt fänkål och zucchini och värm lätt.
  5. Stek gösen i smör, endast ca 2 minuter per sida. Salta och peppra.
  6. Servera genast gösen med fänkåls- och zucchinitagliatelle, rostade hasselnötter och brynt citrondillsmör.