Leif Mannerströms förälskade havskräftor

Leif Mannerströms förälskade havskräftor
Foto: TV4
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Leif Mannerströms förälskade havskräftor

13 ingredienser

20 m

En enkel festrätt med flamberade havskräftor.

Ingredienser

portioner

Förälskade havskräftor

  • 16 havskräftsstjärtar, skalade
  • fänkål, finstrimlad
  • 2 dl salladslök, finskuren
  • 2 dl gul lök, finskuren
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 dl fiskfond
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 msk paprika, finhackad
  • 1 msk smör
  • olja
  • 4 cl cognac
  • 4 cl pernod

Gör så här

Förälskade havskräftor

  1. Värm olja och smör i en panna. Fräs kräftstjärtarna.
  2. Flambera med konjak och Pernod (alkoholen försvinner i processen). Plocka upp kräftstjärtarna och håll varma.
  3. Lägg lök, fänkål och vitlök i pannan. Fräs lite och häll sedan i tomatpuré. Fortsätt med paprika, fiskfond och gräddmjölk. Salta och peppra. Låt puttra ihop.
  4. Vänd ned kräftstjärtarna försiktigt och värm på lite.
  5. Servera med varmt bröd eller ris.