Sätt ugnen på 130 grader. Salta och peppra hela rostasfilén. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet runt om tills det får en fin färg. På slutet läggs smör, timjan och vitlök i och öses över köttet. Lägg filén i en ugnsfast form och häll över stekskyn. In med köttet i ugnen tills det nått en innertempratur på 57 grader. Ta då ut det och låt vila i öppen folie ca 15-20 min..
Rostad vitlöks- och citronmajonäs
Dela en hel vitlök och stek i smör med skal och allt på. Efter ett tag kommer klyftorna komma ut av sig själva. Mortla dem då med rivet citronzest och häll över i en skål.
Separera äggulor och vispa dom lite lätt. Blanda äggulorna med vitlöksmixen samt lite citronsaft och strila över oljan under kraftig vispning tills det blir en majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Örtmajonnäs
Separera äggulor och vispa dom lite lätt tillsammans med vinäger och dijonsenap. Mixa oljan med örterna i en blender. Strila sedan ner örtoljan i äggulorna under kraftig vispning tills det blir en majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Morötterna
Skölj morötterna väl och koka dem i saltat vatten i ca 15-20 min. Lägg morötterna på en skärbräda och använd en fin kniv till att försiktigt ta loss skalet. Lägg morötterna i en form och ringla på skirat smör med en aning citronsaft i. Toppa med finhackad gräslök och salt.
Friterad potatis
Hetta upp frityrolja i en kastrull. Skär bort grova potatisskal från potatisen och lägg i en bunke med vatten och lite vinäger. Häll av vattnet med all stärkelse och lägg ner potatisskalen i den heta oljan.
Låt koka i oljan tills potatisen precis får lite färg. Ta då ur dem och lägg på papper. Dra upp temperaturen på oljan så den är riktigt, riktigt het. Lägg sen ner potatisen igen tills den är alldeles gyllenbrun. Ta upp den på papper igen och salta efter smak.
Severa köttet med friterade potatisskal, smaksatt majonnäs och kokt morot.