Sweet ´n´ hot thai fried chicken

koket.se
Sweet ´n´ hot thai fried chicken
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Sweet ´n´ hot thai fried chicken

10 ingredienser

1 h

"Frasigt friterad kyckling som svängs runt med en söthet karamellsås före servering. Fruktansvärt gott tycker de flesta. Har du möjlighet att låta kycklingen ligga i marinaden över natten så blir det allra godast." /Tove Nilsson

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kyckling (lårfilé i bitar)
  • 1 burk kokosgrädde (gärna savoy)
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk palmsocker
  • 2 tsk ingefära, finhackad
  • 1-3 thaichilifrukt, strimlade (små röda)
  • 4 kaffirlimeblad, strimlade
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 l neutral rapsolja
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med kokosmjölk och 2 msk fisksås. Låt stå i kylen i 1 timme.
  2. Koka ihop palmsocker, 2 msk fisksås, ingefära och chili i en kastrull till en sirap.
  3. Blanda i kaffirlimebladen.
  4. Ta upp kycklingen ur kokosmjölken och vänd runt i mjöl så att bitarna täcks helt.
  5. Hetta upp oljan till 180 grader.
  6. Fritera kycklingen i omgångar i ca 10 minuter. De ska vara färdiga rakt igenom, gyllenbruna och knapriga.
  7. Ta upp med tång och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Vänd runt de nyfriterade kycklingbitarna i den sötsalta såsen. Servera direkt.