Syltgrottspaj

Syltgrottspaj
Foto: Dansukker

Syltgrottspaj

8 ingredienser

40 m

Syltgrottor i pajformat är ett läckert sätt att servera småkakor på. En garanterad snackis på fikabordet.

Dansukker - det enda svenska strösockret.
Dansukker produkt strösocker 2kg NY 2024

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Sylt

  • 500 g blåbär
  • 250 g Dansukker Syltsocker

Paj

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Servering

  • Dansukker Florsocker

Gör så här

Sylt

  1. Skölj och rensa bären.
  2. Blanda bär och socker i en kastrull och koka i 7–10 minuter. Skumma och häll upp på varma och väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Paj

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  2. Klä en springform som är ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Arbeta samman smör, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Rulla degen till ca 20 små bollar och lägg i formen med lite mellanrum.
  5. Gör ett hål i varje degboll och lägg en klick sylt i hålet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter.

Servering

  1. Låt kakan svalna och pudra sedan över rikligt med florsocker.
TIPS!
Fler tips!
Pavlovatoppar med blåbärsmousse

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer