Tabbouleh sallad

koket.se
Tabbouleh sallad
Foto: TV4
khadija mahmoud profilbild
khadija mahmoud profilbild

Tabbouleh sallad

9 ingredienser

10 min

En fräsch sallad med bulgur, tomater och örter blir ett gott och färgglatt tillbehör till middagen. Eller servera salladen som en del av en buffé!

Se Khadija Mohamud laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl bulgur (extra fin)
  • 2 knippen persilja
  • 2 tomater
  • 2 salladslökar, både gröna och vita delen
  • färska myntablad (valfritt)
  • olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka eller blötlägg den extra fina bulguren enligt anvisningarna på förpackningen och låt den sedan svalna.
  2. Hacka persiljan smått och skär tomaterna samt salladslöken i små tärningar.
  3. Om du vill kan du även hacka myntabladen.
  4. Blanda den förberedda bulguren, persiljan, tomaterna, salladslöken och myntan i en stor skål.
  5. Häll över olivolja och citronsaft. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
  6. Smaka av med salt och peppar efter eget tycke och smak.