Blanda ihop kryddorna till kryddblandningen och krydda köttet på bägge sidor. Stek sedan i en varm stekpanna i olja. Stek på bägge sidor i ca 3 minuter. Ta upp från pannan och lägg på en tallrik och låt vila.
Salsa
Blanda ihop salsan och smaksätt med salt och peppar.
Anchomole
Blanda ihop allt till anchomolen och lägg i kastrull och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Rör ner chokladen. Mixa den slät i en kanmixer och smaksätt med salt, svartpeppar och vinäger efter smak.
Korianderfärskost
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servering
Skala och skär gulbeta tunt på mandolin. Skär den sedan i tunna strimlor, lägg i isvatten. Lägg också vitlökskrassen i isvattnet. När gulbetan och krassen blivit krispiga, låt det rinna av på papper eller slängen.
Hetta upp en stekpanna och stek tortillabröden i torr panna på bägge sidor tills de får färg. Tänk på att inte steka för länge för då blir dom krispiga. Dom skall bli mjuka!
Lägg upp tortillas, lägg ett salladsblad i varje. Lägg en sked salsa på varje salladsblad. Skär köttet så tunt som möjligt och krydda med lite mer av kryddmixen. Lägg en hög med kött på varje tortillas och toppa med anchomole, färskosten, den krispiga gulbetan och en kvist färsk koriander.