Taco med kryddstekt gårdslamm, gräddfilsdressing och lök

Taco med kryddstekt gårdslamm, gräddfilsdressing och lök
Foto: Tv4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Taco med kryddstekt gårdslamm, gräddfilsdressing och lök

15 ingredienser

1 h 30 m

Testa att göra en ny version av den älskade tacon med kryddstekt gårdslamm, gräddfilsdressing, friterad vitlök och syrad lök. En riktig höjdare till sommarens bufféer.

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner
  • 300 g lammrygg
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl masecamjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 1 rödlök
  • 1 msk citron, saft
  • 1 tsk strösocker
  • 3 king solo vitlökar
  • olja, till stekning och fritering

Gör så här

  1. Skär bort alla senor från lammet.
  2. Blanda kryddorna med salt och socker och gnid in det ordentligt på lammet. Låt stå i 30 minuter.
  3. Blanda masecamjölet med vattnet och knåda en mjuk deg och låt vila i minst 30 minuter, detta ska bli bröden till tacon.
  4. Blanda gräddfil och majonnäs. Skala och skiva löken tunt. Blanda med citronsaft och socker till en krämig gräddfilsdressing.
  5. Riv vitlöken på det grova rivjärnet och fritera krispigt.
  6. Stek eller grilla lammet och kör i ugn på 150 grader tills innertemperaturen är 53 grader. Ta ut och låt vila i 15 minuter.
  7. Forma bollar av degen till tacobröden och pressa ut till tortillas. Halstra i varm panna på båda sidorna.
  8. Lägg lite lök på tortillan. Klicka på dressing. Skiva lammet och lägg på det. Strö över friterad