Tacos med panerad torskrygg

POPULÄRT
Tacos med panerad torskrygg
Foto: TV4
Emil Schönhoff
Emil Schönhoff

Tacos med panerad torskrygg

Av: Emil Schönhoff

Från: Efter stängning

20 ingredienser

45 m

Lyxig tacos med panerad torsk, en fruktig rödkålssallad, lime och koriander!

Ingredienser

portioner

tortillabröd

  • 200 g vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olja, neutral (eller olivolja)

Rödkålssallad

  • 1 mango
  • 1 rödlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 250 g rödkål
  • 1 limefrukt
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 kruka koriander

panerad torsk

  • 4 ägg
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar
  • ca 400 g torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd

Gör så här

  1. Blanda mjöl, vatten och olja i en skål, baka ihop tills du fått en slät deg. Tillsätt mer vatten eller mjöl om du får för klibbig eller för mjölig deg. Smaksätt med salt.
  2. Skär din mango i kuber på ca 1x1 cm, hacka rödlök, dela cocktailtomaterna och hacka rödkål. Blanda ihop detta i en skål. Riv zesten från 1 lime och pressa i saften i skålen. Dela och kärna ur en halv chili och hacka ner i samma skål. Tillsätt även lite riven koriander.
  3. Separera äggulan från 2 av äggen och lägg i en skål, tillsätt vinägern och sedan olja i en fin långsam stråle samtidigt som du vispar. När du fått i all olja eller nått en önskad konsistens så häller du i sesamoljan på samma sätt och smaksätter med den andra limen, salt och peppar.
  4. Dela fisken i valfri storlek och panera i först vetemjöl sedan ägg (hela ägget som du vispat ut ordentligt) och sist panko. Gör de sista två stegen igen, först ägg sen panko, så får du en bättre panering.
  5. Fritera fisken tills den nått en gyllenbrun yta, ca 3 minuter.
  6. Montera ihop din taco med rödkålssalladen i botten och sedan på med fisk och sist majonnäs. Toppa gärna med lite sesamfrön och färsk koriander - servera med en skiva lime!