Tagine med rostade mandlar och kokta ägg

Markiz Talhaoui

Tagine med rostade mandlar och kokta ägg

16 ingredienser

1,5 h

Gryta på lammbog som serveras med kokt ägg, stekta mandlar och en bit bröd.

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammbog benfri, skuren i medelstora bitar
  • 75 g smör
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk koriander, hackad
  • 150 g hela skalade mandlar
  • 3 ägg, hårdkokta
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja
  • bröd, till servering

Gör så här

  1. Smält smöret i en stor kastrull och bryn köttet tillsammans med lök, ingefära, peppar, salt, gurkmeja och saffran. Låt brynas under lock i 5 minuter.
  2. Tillsätt korianderknippet och vatten så att det täcker köttet. Låt koka på medelhög värme med lock på cirka 1 timme tills köttet är mjukt och mört. Rör om då och då så att köttet inte bränner fast, tillsätt mer vatten vid behov.
  3. Ta bort koriandern och lyft ur köttet när det är klart. Tillsätt den hackade koriandern. Smaka av såsen med salt och peppar. Ta bort locket och låt koka på hög värme i 5 minuter. Så att du får en tjock sås.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i de skalade mandlarna. Stek tills att mandlarna får en gyllene färg, 1–2 minuter. Var försiktigt så att du inte bränner dem. Lyft ur mandlarna och lägg dem på en tallrik täckt med hushållspapper så att överflödig olja absorberas.
  5. Skala de kokta äggen och skär dem i halvor.

Servering

  1. Placera köttet i mitt på ett stort serveringsfat och tillsätt såsen över köttet. Toppa med äggen och mandlarna. Serveras varm med marockanskt bröd eller baguette.