1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
Tandoorimarinad
2 dl yoghurt
4 klyftor vitlök, rivna
2 msk ingefära, riven
0,5 citron, pressad
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen kanel
1 tsk torkad koriander
1 rejäl nypa salt
svartpeppar
Raita
3 dl matyoghurt
10 cm gurka, finhackad
1 kruka mynta, finhackad
1 klyfta vitlök, riven
Till servering
basmatiris, nykokt
mango chutney
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå och marinera i kylen över natten, minst 12 timmar.
Dagen efter, lägg kycklingen på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt i ugn på 200 grader till kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Detta tar ca 30-40 minuter.
Skär blomkålen i buketter och vänd i lite olja och salta lätt. Strö på garam masala. Lägg på plåten
tillsammans med kycklingen när 20 minuter av tiden kvarstår.
Blanda samman alla ingredienserna till raitan. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut kyckling och blomkål, lägg upp på ett fat och strö över koriander. Servera med nykokt jasminris, raita och mango chutney.