Värm mjölken lätt (fingervarmt), tillsätt 1 tsk socker och jäst. Blanda och låt stå i 10 minuter.
Sikta mjöl och bakpulver.
Använder du en blandare häller du nu i mjölk/jäst, mjöl/bakpulver samt resterande socker, salt, olja, yoghurt, frön och ägg. Blanda med degkrok 10 minuter.
Gör du degen för hand tillsätter du mjölk/jäst till mjölet med socker, olja, yoghurt, frön och ägg. Blanda i bunken tills du format en boll. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bord och knåda degen väl i 12 minuter.
Gnid in degen med lite olja och låt jäsa i en bunke övertäckt med plastfilm i ca 1 timme.
Sätt in en pizzasten, bakstål eller tjock plåt högt upp i ugnen och sätt ugnen på högsta värme med grill.
Slå ner degen och knåda en andra gång, dela upp i 6 lika stora delar som du rullar ihop till bollar.
Arbeta med en boll i taget, låt de övriga vila under bakduk.
Pressa ut degen till en oval ”pizza”, ca 0,5 cm tjock. Lägg på den heta plåten i ugnen och grilla ca 3 minuter tills den puffat upp och fått vacker färg.
Förvara de färdiga bröden på galler under en kökshandduk.
Servera nybakade eller värm i folie på 150 grader i 10 minuter.