Tantamen ramen

koket.se
Tantamen ramen
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Tantamen ramen

22 ingredienser

30 min

Tantamen ramen med knaperstekt baljfärs, stjärnanis, nejlika, rostad majs och pak choi är en rätt fylld av värme och smak.

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Snabb buljong

  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 fläskbuljongtärningar
  • 2 l vatten
  • ca 8 msk tahinipasta
  • salt
  • peppar

Färs

  • 500 g Anamma Baljväxtfärs
  • ca 2 msk matolja (att steka i)
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk japansk soja
  • 1 stjärnanis, mortlad
  • 6 hela nejlikor, mortlade
  • 1 msk malen kanel
  • salt

Topping

  • 2 pak choi
  • 4 förp ramennudlar
  • tahinipasta
  • 1 burk majs
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 4 salladslökar, finhackade
  • ev chiliolja

Gör så här

Snabb buljiong

  1. Koka upp buljongen och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på spisen medan du förbereder färs och tillbehör.

Färs

  1. Hetta upp en stekpanna och stek färsen tills den fått färg och börjar bli krispig.
  2. Tillsätt vitlök, ingefära, soja och kryddor. Smaka av med salt.

Topping

  1. Dela pak choi på längden i 4 kvartar.
  2. Koka pak choi i 2,5 minut i en kastrull med saltat vatten.
  3. Koka sedan nudlarna al dente.
  4. Värm skålarna med varmt vatten och låt stå en stund.
  5. Häll sedan ut vattnet och lägg tahinipasta i skålarna. Häll över buljongen och vispa ordentligt med en visp tills buljongen får en krämigare konsistens ihop med tahinin.
  6. Lägg i nudlarna och toppa med knaperstekt färs, majs, pak choi, rostade sesamfrön, salladslök och eventuellt chiliolja om önskas.