1 hel kyckling, färsk frigående (eller bröst och ben från 1 kyckling)
3 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
6 blad citronpelargon, hackade
6-12 kronärtskockshjärtan
2 babyfänkål, halverade
sallad
1 lila morot, skalad
1 vit morot, skalad
1 palsternacka, skalad
Garnering
blomkrasse
Gör så här
Dela kycklingbrösten och benen i halvor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen gyllene. Tillsätt vitt vin och pelargon. Salta efter smak och låt koka i 15-20 minuter på medelvärme. Täck med lock.
Lägg i kronärtskockor och fänkål och låt koka i ytterligare 10 minuter.
Förbered salladen. Använd en mandolin och skiva morötter och palsternacka tunt. Lägg i kallt vatten.
Servera kycklingen med de tunt skivade, råa grönsakerna och garnera med blomsterkrasse.