”Den här soppan toppar jag med dillvipporna. Stjälkarna finhackar jag och använder tillsammans med övriga grönsaker till soppans bas. Tänk på att örternas stjälkar ofta ger mer smak än själva bladen.” /Tareq
Skär torsk och lax i stora bitar. Dela och skölj purjolöken under rinnande kallt vatten. Strimla den fint. Skala och finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär dem i 1×1 cm stora tärningar. Dela och skiva fänkålen tunt (lägg undan lite till garnering). Plocka dillvipporna och spara dem. Strimla dillstjälkarna. Skala potatisen och skär i cirka 2 × 2 cm stora tärningar.
Stek alla grönsaker på medelvärme i olja i en gryta utan att det tar färg, i cirka 5 minuter. Tillsätt saffran mot slutet.
Häll i vin, buljong och grädde och låt alltihop koka tills potatisen är klar, i cirka 15 minuter.
Smaka av med salt, lägg i fisken och sjud försiktigt i 3–5 minuter eller tills fisken är klar.
Servera soppan med en klick aioli i varje tallrik och toppa med lite fänkål och dillvippor.