Tareqs variant på sjömansbiff kallas också dansk sjömansbiff. Den går betydligt snabbare att laga än den klassiska, men utan att göra avkall på alla goda smaker som hör rätten till.
Skala rödbetorna och skiva dem tunt på mandolin. Lägg skivorna i en glasburk med lock. Koka upp ingredienserna till lagen och slå över de skivade rödbetorna. Sätt på locket. Låt kallna
före servering.
Potatis- och lökgryta
Skala och skiva potatis och lök i 0,5 cm tjocka skivor. I en kastrull, stek löken i smöret tills löken är fint brynt. Låt löken få ta tid så att den blir mjuk och söt i smaken.
Tillsätt vetemjöl och rör ut det jämnt. Häll i öl och mörk oxbuljong, rör så att det inte bildas några klumpar. Tillsätt potatis och övriga ingredienser. Koka tills potatisen är mjuk och smaka av en sista gång med salt och peppar.
Pannbiffar
Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra några minuter. Stöt krydd- och svartpepparkorn i en mortel. Hacka eller riv löken fint. Blanda lök, färs och salt med ströbrödsblandningen. Knåda inte färsen för länge för då kan den bli seg.
Forma till pannbiffar och stek dem på bägge sidor i lite smör i en stekpanna.
Servera pannbiffarna med potatis- och lökblandningen samt de picklade betorna.