Tårta fylld med brownie, hallonmousse och chokladcheesecake
Ingredienser
Browniebotten
- 90 g mörk choklad
- 75 g smör
- 1,8 dl strösocker
- 1,5 ägg
- 1,2 msk vaniljsocker
- 0,75 krm salt
- 1,2 dl vetemjöl
- smör, till formen
Ljus botten
- 3 ägg
- 153 g strösocker [1,8 dl]
- 54 g vetemjöl [0,9 dl]
- 72 g potatismjöl [0,9 dl]
- 7 g bakpulver [1,5 tsk]
- sprayfett, till formen
Mjölkchokladcheesecake
- 200 g färskost
- 1 msk vaniljsocker
- 150 g mjölkchoklad
- 1,5 dl vispgrädde
Rårörda hallon
- 75 g färska hallon
- 12 g strösocker [1 msk]
Hallonmousse
- 2,67 gelatinblad
- 130 g frysta hallon
- 30 g strösocker [2 msk]
- 0,5 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
Chokladmarängsmörkräm
- 0,66 dl äggvita (vitan från 2 ägg)
- 127 g strösocker [1,5 dl]
- 200 g normalsaltat smör
- 6 g kakao [1 msk]