Skenet bedrar - denna tårta smakar inte wasabi, soja eller ris utan är fylld med len hallonmousse, glasskräm och saftiga bottnar. Spackla med marängsmörkräm och dekorera efter eget tycke och smak.
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, 20-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Tårtbotten blir hög, så se till att du har en krage av bakplåtspapper som är ca 10 cm hög.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ned övriga ingredienser i en bunke och blanda väl. Vänd ned dem torra ingredienserna i äggsmeten tills allt är ordentligt blandat. Häll smeten i formen och grädda långt ned i ugnen i ca 45-55 min. Använd provsticka för att kontrollera när kakan är klar.
Vaniljmousse/glasskräm
Vispa ned marsanpulvret i mjölken, låt stå i kylen i 10 min tills det tjocknat. Vispa grädden och blanda ned önskad mängd i marsankrämen. Tillsätt en nypa salt. Smaka av tills du är nöjd.
Hallonmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp hallonen i en kastrull på spisen i minst 2 minuter. Häll av hälften i en bunke och låt svalna.
Blanda ned färskost och florsocker i de avsvalnade hallonen. Börja med lite florsocker och smaka av så det inte blir för sött.
Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen med resterande hallon. Låt gelatinet smälta helt i den varma hallonröran och svalna sedan av.
Rör ned den avsvalnade hallonröran i bunken, blanda väl. Vispa grädden ganska fast och vänd ner även den. Ställ in i kylen ett par timmar. Rör om den stelnade moussen innan du fyller tårtan så den blir krämig och god.
Hallonsås
Koka upp hallonen i minst 2 min. Rör i florsockret, smaka av så du får rätt sötma/syra. Späd med vatten tills du får en tunn hallonsås, låt svalna.
Marängsmörkräm
Värm äggvitor och socker i en rostfri skål över ett vattenbad. Rör nu och då med en handvisp. Dra av plattan när du ser att sockret har smält, då är smeten ca 65 grader. Vispa med elvisp eller assistent tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt sedan rumsvarmt smör lite i taget när marängen är sval. Vispa sedan tills den är helt kall.
Montering
Dela tårtbotten i tre delar. Fukta varje lager med hallonsås innan du fyller tårtan. Låt den fyllda tårtan stå i kylen, inlindad i plastfolie, ett par timmar eller över natten. Spackla tårtan med marängsmörkrämen och täck med marsipan eller sockerpasta.