sockerpasta, att täcka tårtan med (eller marsipan)
Gör så här
Tårtbotten
Vispa ägg och strösocker luftigt i 5-10 minuter. Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta ner dem i äggsmeten och blanda väl.
Spraya en 20 cm rund bakform med hög kant med sprayfett. Häll i smeten.
Grädda i 30-35 minuter i 170 grader. Ta ut och vänd formen upp och ner. Låt formen vara kvar på botten. Låt svalna i ca 30 minuter. Vänd sedan på kakan och låt den svalna ytterligare ett tag innan den plastas in.
Limemousse
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
Värm upp socker, limeskal och limesaft i en kastrull. Vispa ner urkramade gelatinblad i kastrullen och låt svalna.
Vispa upp crème fraiche och grädde var för sig, vänd sedan ner grädden i crème fraichen. Rör försiktigt i den kalla limeblandningen. Låt stå i kyl minst 3 timmar.
Vit chokladganache
Värm grädden. Låt chokladen smälta i den varma grädden. Häll i en bunke och ställ kallt i minst 6 timmar eller tills temperaturen är under 7 grader på blandningen.
Marängsmörkräm
Värm äggvita och socker i vattenbad på spisen, vispa om då och då med en handvisp. Värm tills sockerkristallerna har försvunnit (ca 65 grader).
Ta av ägg/sockerblandningen från värmen och vispa den med elvisp eller i assistent tills den börjar bli fluffig och vit. Skär under tiden smöret i kuber. Tillsätt en smörkub i taget under vispning. Innan sista smöret är tillsatt kan det hända att smörkrämen börjar bli grynig. Sätt då skålen över vattenbadet en stund till, vispa igen och tillsätt det sista smöret. Om allt smör är tillsatt men smörkrämen ändå är tunn och lite rinnig är det bara att ställa bunken i kylen en stund. När den börjat stelna till lite är det bara att vispa upp den med elvispen och då ska den förhoppningsvis bli härligt fluffig. Smaka av med citron.
Jordgubbar
Hacka jordgubbarna och blanda med sockret.
Montering
Skär av toppen på tårtbottnen. Dela sedan botten i tre delar. Fördela de hackade jordgubbarna på understa bottnen. Vispa upp limemoussen och fördela den på jordgubbarna. Lägg på nästa lager tårtbotten. Vispa upp den vita chokladganachen och fördela den på nästa lager i tårtan. Lägg på sista tårtbottnen. Skrapa av och jämna till kanterna. Plasta in och ställ tårtan kallt i några timmar eller över natten.
Spackla tårtan två gånger med marängsmörkräm Låt den stelna mellan spacklingarna. Täck tårtan med sockerpasta eller marsipan och dekorera efter tycke och smak.