Tårta på burk är både smidigt och riktigt festligt att ta med sig ut på picknick! I den här härliga versionen varvar du rulltårta, vaniljmousse och färska jordgubbar. Sen har du en riktigt somrig och lyckad dessert!
Vispa upp ägg och socker med en elvisp till ett ljusgult och fluffigt skum.
Blanda mjöl, bakpulver och bittermandel och sikta ner det i äggskummet i omgångar, vänd runt för hand.
Bred ut smeten jämt över ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 5–6 minuter.
Strö ut strösocker över kakan och lägg ett nytt bakplåtspapper över den varma kakan. Stjälp kakan upp och ner med hjälp av en kall plåt. Dra försiktigt bort det använda bakplåtspappret och låt kakan svalna.
Vaniljkräm
Blanda äggula, socker och majsstärkelse i en bunke.
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull tillsammans med stången och mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången. Häll blandningen i bunken med äggblandningen och blanda väl.
Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme. Rör hela tiden tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen.
Vaniljmousse
Vispa ihop 150 g av vaniljkrämen med 150 grädde för att få en luftig vaniljmousse.
Hallonmarmelad
Värm hallonen med sockret och limejuicen tills hallonen börjar släppa saft. Rör i vaniljsockret och koka på låg värme i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Stryk ut sylten över rulltårtan och rulla ihop så tajt som möjligt.
Servering
Bygg tårtan i burken genom att varva tunna skivor rulltårta med vaniljmousse ungefär halvvägs upp i burken.
Avsluta med ett generöst lager kvartade jordgubbar.
Njut direkt eller sätt på ett lock och förvara i kylskåpet.