Bifftartar med senapsmajonnäs och ramslökskapris

bifftartar med senapsmajonnäs och ramslökskapris
Foto: TV4
Jessie Sommaström KK 2024
Jessie Sommaström KK 2024

Bifftartar med senapsmajonnäs och ramslökskapris

16 ingredienser

1 h

Denna förrätt är helt otroligt god och enkel att göra. Med smaker från parmesan, sparris och ramslökskapris blir detta en garanterad bjudvinnare till helgmiddagen.

Ingredienser

portioner

Senapsmajonnäs

  • 1 äggula
  • 20 g dijonsenap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1-2 tsk sherryvinäger
  • salt

Örtkrisp

  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 0,5 kruka färsk kruspersilja
  • olja, till fritering
  • salt

Sparris crudité

  • 2 gröna sparrisar (medelstora)

Tartar

  • 200 g biff (svensk, hängmörad)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 kruka gräslök, finskuren
  • 0,5 msk ramslökskapris
  • 1 bit parmesanost (vällagrad)
  • färska örter

Gör så här

Senapsmajonnäs

  1. Blanda äggulor, senap och vinäger
  2. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning, om den blir för tjock späd med lite vatten.
  3. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.

Örtkrisp

  1. Värm olja till 175 grader
  2. Plocka persiljebladen
  3. Fritera pankon i oljan tills gyllene. Låt pankon rinna av på papper
  4. Fritera persiljan hastigt. obs tänk på att oljan kan skvätta. Låt rinna av på papper
  5. Blanda persilja, panko och salta

Sparris

  1. Hyvla sparris tunt på längden med en potatisskalare lägg i isvatten

Tartar

  1. Tärna köttet fint och blanda med schalottenlök och lite av senapsmajonnäs, smaka upp med salt och svartpeppar.
  2. Lägg tartaren i en stansring toppa med några klickar senapsmajonnäs, gräslök, ramslökskapris, örtkrisp och hyvlad sparris.
  3. Riv över parmesan med microplane och toppa med valfria örter.
  4. Senapsmajonnäsen som blir över förvaras i kyl.