Denna förrätt är helt otroligt god och enkel att göra. Med smaker från parmesan, sparris och ramslökskapris blir detta en garanterad bjudvinnare till helgmiddagen.
Ingredienser
Senapsmajonnäs
1 äggula
20 g dijonsenap
2,5 dl rapsolja
1-2 tsk sherryvinäger
salt
Örtkrisp
0,5 dl pankoströbröd
0,5 kruka färsk kruspersilja
olja, till fritering
salt
Sparris crudité
2 gröna sparrisar (medelstora)
Tartar
200 g biff (svensk, hängmörad)
1 schalottenlök, finhackad
0,5 kruka gräslök, finskuren
0,5 msk ramslökskapris
1 bit parmesanost (vällagrad)
färska örter
Gör så här
Senapsmajonnäs
Blanda äggulor, senap och vinäger
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning, om den blir för tjock späd med lite vatten.
Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
Örtkrisp
Värm olja till 175 grader
Plocka persiljebladen
Fritera pankon i oljan tills gyllene. Låt pankon rinna av på papper
Fritera persiljan hastigt. obs tänk på att oljan kan skvätta. Låt rinna av på papper
Blanda persilja, panko och salta
Sparris
Hyvla sparris tunt på längden med en potatisskalare lägg i isvatten
Tartar
Tärna köttet fint och blanda med schalottenlök och lite av senapsmajonnäs, smaka upp med salt och svartpeppar.
Lägg tartaren i en stansring toppa med några klickar senapsmajonnäs, gräslök, ramslökskapris, örtkrisp och hyvlad sparris.
Riv över parmesan med microplane och toppa med valfria örter.