Tarte med rabarber

koket.se
Tarte med rabarber
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Tarte med rabarber

8 ingredienser

40 m

Snabb rabarbertarte på färdig smördeg och mandelmassa.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 3 djupfrysta smördegsplattor eller en kyld kavlad smördeg
  • 400 g rabarber
  • 125 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Pensling

  • 1 dl aprikospuré (finns på barnmatshyllan)
  • mandelspån, rostade

Gör så här

  1. Kavla ut degen. Forma den till en jämn rund botten, ca 24 cm i diameter, genom att måtta med till exempel en bakform.
  2. Nagga degen lätt och nyp kanterna något tjockare än själva bottnen så att du får en kant. Lägg degplattan på bakpappersklädd plåt.
  3. Riv ner mandelmassan i en skål och rör ihop med ägget. Bred smeten över degplattan.
  4. Skär rabarbern i ca två cm stora bitar. Lägg rabarbern i en skål och rör ihop med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern över degen innanför kanten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.
  6. Värm aprikospurén. Rosta mandelspån i torr stekpanna.
  7. Ta ut tarten ur ugnen.
  8. Pensla på aprikospurén och strössla över rostade mandelspån medan tarten ännu är varm.
  9. Servera rabarbertarten ljummen, gärna med vispad grädde.