3 djupfrysta smördegsplattor eller en kyld kavlad smördeg
400 g rabarber
125 g mandelmassa
1 ägg
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Pensling
1 dl aprikospuré (finns på barnmatshyllan)
mandelspån, rostade
Gör så här
Kavla ut degen. Forma den till en jämn rund botten, ca 24 cm i diameter, genom att måtta med till exempel en bakform.
Nagga degen lätt och nyp kanterna något tjockare än själva bottnen så att du får en kant. Lägg degplattan på bakpappersklädd plåt.
Riv ner mandelmassan i en skål och rör ihop med ägget. Bred smeten över degplattan.
Skär rabarbern i ca två cm stora bitar. Lägg rabarbern i en skål och rör ihop med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern över degen innanför kanten.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.
Värm aprikospurén. Rosta mandelspån i torr stekpanna.
Ta ut tarten ur ugnen.
Pensla på aprikospurén och strössla över rostade mandelspån medan tarten ännu är varm.
Servera rabarbertarten ljummen, gärna med vispad grädde.