Tarte med zucchini och fetaost

koket.se
Tarte med zucchini och fetaost
Foto: Adam Thulin
Adam Thulin
Adam Thulin

Tarte med zucchini och fetaost

13 ingredienser

1 h

Har du odlat zucchini i år så bara måste du testa den här härliga rätten! Zucchini är i säsong hela sommaren så du även kan hitta dem prisvärt i mataffärerna.

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Deg

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 3 msk olivolja

Fyllning

  • 2-3 zucchini
  • 1 citron, saft och zest
  • 3 dl crème fraîche
  • 300 g fetaost
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • honung

Gör så här

Deg

  1. Kör alla ingredienser till degen i en köksassistent tills degen börjar lossna från kanterna.
  2. Tillsätt lite mer mjöl om degen är för klibbig.
  3. Plasta in degen i folie och låt den vila i kylskåpet i 20 minuter.
  4. Dela degen i 4 bitar.
  5. Kavla ut en degbit i taget så tunt du kan till en rundel.
  6. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.

Fyllning

  1. Hyvla zucchinin tunt på mandolin ner i en bunke.
  2. Tillsätt citronsaft, citronzest och salt. Rör om och låt stå i 10 minuter.
  3. Bre ut ett lager crème fraîche på bottnarna. Smula över fetaost samt toppa med färsk timjan, svartpeppar, salt och olivolja.
  4. Baka i ugnen på 240 grader varmluft i 5-7 minuter tills de är gyllene.
  5. Lägg på zucchinin i ett överlappande mönster och avsluta med att ringla honung över.