Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som smulor.
Blanda sedan i ägg, limezest och -saft och blanda till en fin deg. Plasta in och lägg degen in i kylen minst 30 minuter.
Karamell
Smält sockret tillsammans med vatten i en gjutjärnspanna på medelhög värme. När sockret fått en fint gyllenbrun färg, tillsätt smöret och rör runt med en slev.
Häll över karamellen i en kanna eller skål och ställ åt sidan.
Montering
Skär av allt skal på en 0,5 ananas och dela på mitten. Skär ca 1,5 cm tjocka skivor, ta bort den hårda roten i mitten med en kniv eller liten utstickare.
Smöra en avlång form ca 10 x 25 cm. Häll i lite karamell i formen och lägg sedan ananasskivorna på, pressa dom mot varandra så de ligger så nära som möjligt. Häll mer karamell över skivorna.
Ta ut mördegen från kylen och tryck ut med händerna på bakplåtspapper till rätt storlek (som formen). Vänd pajdegen över ananasen och ta bort pappret. Tryck till degen mot ananasen och pressa ner i kanterna.
Grädda i 25-30 minuter, 175 grader. Ta ut och vänd direkt ut kakan ur formen.