Receptet är hämtat ur boken "Det vilda smörgåsbordet"
Läs mer
Ingredienser
200 g rökt sik (sikfilé eller siklöja)
2 dl rapsolja
Pepparrotssås
2 msk majonnäs
2 msk crème fraîche
2 msk gräddfil
1 tsk dijonsenap
ca 0,5 krm cayennepeppar
1 msk färsk pepparrot, riven
salt
Montering
8 krustader (eller små pajskal)
1 msk gräslök, fint skuren
Gör så här
Dra av skinnet på siken. Skrapa skinnet så att det inte är något fiskkött kvar.
Strimla sedan skinnet och torka bitarna på ett galler i ugnen på 60 grader i 1 timme. Bryt skinnet i bitar när det är torrt.
Värm upp rapsolja i en kastrull eller fritös till 160 grader. Lägg i sikskinnet och fritera det krispigt. Ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper.
Pepparrotssås
Blanda majonnäs, crème fraiche och gräddfil till en slät sås i en skål.
Krydda med senap, cayennepeppar, pepparrot och salt. Spara lite pepparrot till serveringen.
Montering
Riv siken i bitar med händerna och vänd ner i såsen. Lägg röran i krustaderna eller pajskalen.
Lägg på sikskinn och strö över gräslök och pepparrot.