Tartletter med chokladmousse och jordnötssmör

Tartletter med chokladmousse och jordnötssmör
Foto: Anna Winér
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tartletter med chokladmousse och jordnötssmör

11 ingredienser

20 m + tid i kyl

Jordnötstartletter fyllda med en krämig chokladmousse slår det mesta till fikat! Toppa med jordnötssmör och hackade nötter och det blir oslagbart! Det här enkla recept innehåller få ingredienser och är både glutenfritt, veganskt och tillagas utan ugn.

Tips! Blötlägg dadlarna i hett vatten 10 minuter så är de lättare att kärna ur och mixa sönder.

Ingredienser

portioner stycken

Tarteletter

  • 4 dl jordnötsringar
  • 0,75 dl kakao
  • 2,5 dl dadlar [ca 15 st]
  • 0,5 msk kokosolja, smält
  • salt
  • vatten

Chokladmousse

  • 2 bananer
  • 2 avokador
  • 6 msk kakao

Dekorering

  • jordnötssmör
  • blandade nötter, hackade

Gör så här

Tarteletter

  1. Mixa samman alla ingredienser till tarteletterna. Blir degen för torr så tillsätt lite vatten i taget tills den precis börjar gå ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i silikonformar och ställ i kylen för att stelna.

Chokladmousse

  1. Mixa alla ingredienser till moussen ca 3 minuter. Ju längre du mixar desto fluffigare blir moussen.

Servering

  1. Ta loss tarteletterna från formarna och fyll dem med chokladmousse. Toppa med nötter och ringla över jordnötssmör.