Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

Cupcakes med vanilj- och citronfrosting
Foto: Anna Kern
Therese Baalack
Therese Baalack

Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

Av: Therese Baalack

Från: Tårtor och bakelser från En Liten Smula

14 ingredienser

Vackra cupcakes med cream cheese frosting som smakar citron och vanilj.

Genom att muffinssmeten förvaras i kylen över natten innan den gräddas får muffinsen en tätare konsistens och blir mer smakrika. /Therese Baalack

Ingredienser

portioner stora eller 15 små

Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,75 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75-1 tsk bakpulver

Topping

  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 citron, rivet skal

Gör så här

Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

  1. Koka upp smör och mjölk.
  2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.
  3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.
  4. Tillsätt mjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet.
  5. Sätt i kyl över natten.
  6. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.
  8. Låt svalna.
  9. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en lätt och luftig smet.
  10. Spritsa eller bred topping på muffinsen.
  11. Garnera med vackra blad och blommor.