Helgmys med tapas

Helgmys med tapas
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Helgmys med tapas

22 ingredienser

30 min

Kryddig plockmat med smak av Mexico.

Ingredienser

portioner

Quesadillas

  • 8 mjuka tortillabröd
  • 2 dl ost, riven
  • 8 skivor rökt skinka
  • 4 bitar jalapeños på burk
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • hårda nachochips

guacamole

  • 2 avokador
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm chilikrydda alt 1/2 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk citron, saft

Salsa

  • 6 tomater, hackade
  • 1 gul lök
  • 0,5 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl passerad tomat

Gör så här

Quesadillas

  1. Sprid ut hackad jalapenos, rökt skinka och riven ost på ett tortillabröd.
  2. Salta, peppra och lägg ett tortillabröd som lock.
  3. Stek i lite olja på båda sidor på medellåg värme tills osten smält och bröden fått en gyllenbrun färg.
  4. Dela bröden i 4 delar, lägg upp på ett fat.

Guacamolen

  1. Gröp ur avokadon med en sked, ta bort kärnan.
  2. Häll i gräddfil, pressa i vitlök, citron, chili, salta och peppra.
  3. Mosa ihop till en härlig röra.

Salsan

  1. Hacka lök, chili samt vitlök, fräs lite i kastrull.
  2. Hacka tomaterna och låt dem rinna av.
  3. Koka tomaterna tillsammans med löken.
  4. Häll i vinäger, passerad tomat, sockret, salta och peppra.
  5. Koka upp och låt den stå och puttra på svag värme i 15 minuter.
  6. Servera quesadillas, guacamolen och salsan tillsammans med hårda nachos.