Teas scones

Teas scones
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Teas scones

9 ingredienser

30 m

Scones är ett måste när det blir helg! Servera dem med hemgjord drottningsylt och crème double så blir det extra lyxigt.

Ingredienser

portioner

Scones

  • 6 dl vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 3 g salt
  • 120 g smör, kallt och tärnat
  • 0,6 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk

Crème double

  • 5 dl vispgrädde

Drottningsylt

  • 250 g blandade bär (blåbär, björnbär och hallon)
  • 150 g syltsocker

Gör så här

Scones

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Väg upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Lägg i smöret och smula ihop degen. Degen ska vara smulig, ju mer man arbetar degen desto torrare blir den!
  4. Tillsätt sockret.
  5. Häll i mjölken och rör runt med en träsked.
  6. Häll över degen på en mjölad arbetsbänk.
  7. Kavla ut degen så den är 3 cm tjock.
  8. Stansa ut 8 scones med ett glas och lägg på bakplåtspapper.
  9. Baka sconsen i ca 12 minuter tills de fått en gyllenbrun yta. Låt svalna av på galler.

Crème double

  1. Reducera ner vispgrädden till hälften.
  2. Kyl ner till 6 grader och vispa sedan upp.

Drottningsylt

  1. Koka ihop bär och socker i ca 10 minuter. Mixa sedan sylten slät.