Hemgjord vaniljkräm är försvinnande gott och inte särskilt svårt att göra.
Spela klippet för att se hur du gör vaniljkräm steg för steg.
Se Tea Malmegård laga receptet
Ingredienser
90 g äggula [6 st]
130 g strösocker [1,5 dl]
40 g majsstärkelse, majsstärkelse [0,75 dl]
1 vaniljstång
375 g standardmjölk [3,75 dl]
30 g osaltat smör
Gör så här
Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången.
Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen.