Tebröd

Tebröd
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Tebröd

8 ingredienser

40 m

Gluten- och mjölkfria mandelkakor som spritsas och dekoreras med nötter, apelsinskal, cocktailbär och choklad.

Obs: tänk på att använda mjölkfri choklad om kakorna ska vara fria från mjölk.

Ingredienser

portioner25 - 30 stycken
  • 3 dl sötmandel [200 g]
  • 3 dl florsocker
  • 1-1,5 äggvita
  • ev röd hushållsfärg (eller grön hushållsfärg)

Garnering

  • nötkärnor
  • syltade apelsinskal
  • choklad
  • cocktailbär

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Mal den två gånger, sista gången med sockret.
  2. Häll den malda mandeln och sockret i en skål. Tillsätt äggvitan, lite i taget. Arbeta smeten kraftigt till den är smidig och så lös att den kan spritsas. Färga eventuellt en del av smeten rosa och en del pistagegrön.
  3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut den till små rosor, toppar eller stänger direkt på ett bakplåtspapper.
  4. Garnera kakorna med hela eller halverade nötkärnor, strimlade eller tärnade syltade apelsinskal, cocktailbär m.m.
  5. Grädda mitt i ugnen, i 200 grader, cirka 8 minuter eller tills kakorna får lite färg och känns lätt hårda på ytan men fortfarande är mjuka inuti. Låt kakorna kallna. Garnera dem eventuellt med smält choklad.