Tekakor i långpanna

Tekakor i långpanna Kungsörnen
Foto: Köket.se

Tekakor i långpanna

6 ingredienser

35 min

Ett bröd med mycket textur som enkelt bakas i långpanna och med få ingredienser. Brödet får en liknande konsistens som scones och passar utmärkt till helgfrukosten, brunchen eller mellisen.

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special produkt NY2025

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special.

Läs mer

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 dl Kungsörnen Lantbrödsmjöl
  • 3 dl Kungsörnen Havrekli
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 4 dl mjölk (3%)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke eller i en köksmaskin.
  3. Tillsätt mjölk och smör. Blanda ihop till en väldigt kladdig, men inte alltför lös, deg. Om degen känns för lös: tillsätt lite mer mjöl, men inte mer än 1 deciliter.
  4. Stjälp upp degen med mjölade händer och lägg den i en oljad ugnsform eller klädd med bakplåtspapper. Platta ut degen jämnt och nagga dem med en gaffel. Skär rutor med en kniv, men utan att degen behöver separeras.
  5. Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter, eller tills brödet har fått fin färg och är genomgräddat. Låt svalna i några minuter, bryt isär brödet och servera.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Baka billigt rostbröd Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla bakrecept.

Läs mer