Tekokt äpple med glass

Tekokt äpple med glass
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tekokt äpple med glass

10 ingredienser

3 h

”Detta recept gör jag i en sous vides maskin, men det går bra att koka äpplena försiktigt i te-lagen om man hellre önskar.” /Jonas Svensson

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 4 dl italiensk maräng
  • glass (valfri sort eller sorbe)

Te-lag

  • 2 dl vatten
  • 2 tepåsar (rooibos)
  • 4 stjärnanis
  • 4 msk honung
  • 4 msk strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 plommon (rött)

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till te-lagen.
  2. Skala äpplena och dela dem i hälften.
  3. Lägg äpplen i en vaccumpåse och slå på den varma lagen. Baka dem sedan i en sous vide maskin på 75 grader i 2,5 timmar.
  4. Servera äpplena kalla med glass (eller sorbe) och italiensk maräng som du bränner av snabbt innan servering.