Tempeh med stekta nudlar

koket.se
Tempeh med stekta nudlar
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Tempeh med stekta nudlar

14 ingredienser

30 m

Tempeh med stekta nudlar är en enkel rätt. Perfekt som en snabb vardagsmiddag som både mättar och smakar gott!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g tempeh
  • 2 msk majsstärkelse
  • frityrolja
  • 500 g sötpotatisnudlar
  • 1,5 msk chilibönpasta (Toban Djan, Dou ban jiang)
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 150 ml grönsaksbuljong
  • 1,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk soja (ljus)
  • 0,75 tsk maizenaredning (utrört i 1 msk vatten)
  • 1,5 tsk chingkiangvinäger
  • 4 sticklökar, skurna som fiskögon (gröna delen)
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skär tempeh i skivor.
  2. Skaka skivorna med majsstärkelse och fritera dem i het olja i 3-4 minuter tills de blir gyllenbruna.
  3. Låt sedan skivorna rinna av på papper.
  4. Koka nudlarna nästan klara enligt instruktionerna på paketet.
  5. Stek sedan nudlarna i 2 msk olja tills de fått lite färg, ca 2 minuter. Ställ nudlarna åt sidan.
  6. Hetta upp en wok, tillsätt 3 msk olja och fräs chilipastan i 20 sekunder.
  7. Tillsätt ingefära samt vitlök och fräs i ytterligare 20 sekunder tills det doftar.
  8. Häll i buljong, socker och soja. Blanda och tillsätt salt om det behövs.
  9. Blanda ner tempeh och sjud i några minuter.
  10. Tillsätt redningen och låt tjockna.
  11. Vänd ner nudlar, vinäger och sticklök. Låt allt bli varmt innan du smakar av och justerar.
  12. Ta bort woken från värmen och tillsätt sesamolja precis innan servering.