Tempurafriterad zucchiniblomma med honung

Tempurafriterad zucchiniblomma med honung
Foto: Tv4

Tempurafriterad zucchiniblomma med honung

9 ingredienser

30 m

Krispigt friterade zucchiniblommor är både festligt och gott att servera som plockmat eller tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 50 g färskost (getfärskost)
  • flingsalt
  • honung
  • oregano
  • 1 zucchiniblomma
  • 1 dl tempuramjöl
  • kolsyrat vatten
  • frityrolja
  • 6 gräslöksstrån

Gör så här

  1. Smaka upp getfärskosten med lite salt, honung och oregano. Lägg i en spritspåse.
  2. Öppna zucchiniblomman varsam och stick in påsen med getfärskost och fyll blomman tills enbart topparna av blombladen är fria.
  3. Snurra ihop blomman och förslut getfärskosten.
  4. Blanda en tempurasmet av mjöl och kolsyrat vatten till konsistens av pannkakssmet.
  5. Värm oljan till 190 grader.
  6. Doppa blomman i tempurasmeten och lägg sedan ner den i oljan.
  7. Fritera blomman i ca 2 minuter.
  8. Ringla honung på en tallrik och placera blomman ovanpå.
  9. Toppa med flingsalt, gräslök och oregano. Servera!