Teriyakilax med nudlar

Teriyakilax med nudlar
Foto: Bong Touch of taste

Teriyakilax med nudlar

9 ingredienser

35 min

Saftig lax på stekta nudlar och grönsaker smaksatta med sichuanolja, fond och soja. Ringla på teriakisås vid servering och toppa med en limeklyfta.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
ToT Ekologisk grönsaksfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond

Fonden höjer smaken på allt från grytor, stuvningar, ratatouille till olika grönsaksfräs.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Nudlar

  • 200 g äggnudlar
  • 2 msk olja
  • 400 g wokgrönsaker
  • sichuanolja
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond (gärna eko)
  • 2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja

Lax

  • 4 bitar lax [ca 600 g]
  • teriyakisås
  • limefrukt (till servering)

Gör så här

Nudlar

  1. Förbered nudlarna enligt förpackningens instruktioner.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sedan grönsakerna hastigt på hög värme. Tillsätt nudlarna efter någon minut och stek ytterligare en minut,. Smaksätt med sichuanolja, fond och japansk soja.

Lax

  1. Stek laxen i ugn eller på grilljärn.
  2. Ringla på teriyakisås och servera tillsammans med lime och nudlar.
TIPS!
Fler tips!
Krämig köttfärsgryta med svamp Bong ToT

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer