Terrin på bondomelett

koket.se
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt
Gert Klötzke porträtt
Niclas Wahlström porträtt

Terrin på bondomelett

Av: Gert Klötzke, Niclas Wahlström

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

Här kommer ett riktigt gott recept att förgylla sommarens bufféer med!

Se Gert Klötzke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 10 kokt potatis
  • 2 rödlökar
  • 200 g rökt sidfläsk (eller kokt skinka)
  • 200 g champinjoner
  • 6 msk smör
  • 8 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl persilja, strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skala och tärna potatis, lök och fläsk.
  3. Ansa och skiva champinjonerna.
  4. Stek potatis, lök, fläsk och svamp var för sig i hälften av smöret. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme.
  5. Vispa upp ägg med grädde och blanda i persilja.
  6. Blanda potatis, fläsk, svamp och lök i stekpannan. Klicka på resten av smöret och häll på äggsmeten.
  7. Sätt pannan på värmen. När smeten börjar stelna så ställ in stekpannan i ugnen. Grädda i ca 10 minuter.
  8. Vänd upp omeletten på en tallrik, lägg en tallrik över som tyngd och låt kallna i ca 1 timme.
  9. Skär omeletten i remsor och därefter i skivor.