Ta ut kycklingen i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft.
Blanda samman ingredienserna till den blöta kryddblandningen.
Lägg kycklingen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper (på ena sidan så du har plats för rotfrukterna bredvid på plåten) och blanda runt med kryddblandningen. Har du tid kan detta med fördel göras kvällen innan och låta kycklingen marinera i kylskåp i kryddblandningen. Men har du bråttom kan du tillaga kycklingen direkt också.
Skala sötpotatis och eventuellt potatis och skär i tunna stavar, ca 1,5 cm tjocka. Lägg på ugnsplåten vid sidan av kycklingen. Ringla lite olja över och sväng runt med salt.
Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är genomlagad och rotfrukterna har fått färg.
Rör under tiden samman alla ingredienser till majonnäsen.
Hacka koriandern och avsluta med att strö den över de rostade rotfrukterna precis innan servering.